Menu

My Burncoose

Search

0

Basket

Landscaping The Village Hall at Caerhays

Back to landscaping page

The Village Hall was built at the turn of the 19th Century as a staff reading room and as an adjunct to the Village School. The latter closed in the 1960’s and the small parish community of Caerhays decided by popular vote to surrender the lease back to the Caerhays Estate in 2006. The building was recently converted to luxury accommodation for holiday letting and for use by sections of the judiciary. The new Village Hall garden faces the salt laden Westerly gales and therefor presented a problem to the Burncoose landscaping team. The garden was consequently surrounded by traditional Cornish 5-6 foot high stone and earth-bank hedge for wind protection. A sitting and barbecue area was sunk into the ground in a spot to catch the afternoon sun. Planting was limited to salt and wind tolerant plants with an eye to easy ongoing maintenance.

Click here to visit The Village Hall

The Village Hall during restoration 2007click for larger image
The Village Hall during restoration 2007click for larger image
The Village Hall click for larger image
The Village Hall during restoration 2007click for larger image
The Village Hall click for larger image
The Village Hall click for larger image
The Village Hall click for larger image

Share this page

Twitter Facebook Digg



Visit the Caerhays Castle website
Visit Burncoose House - Holiday Accommodation
Order the 2017 Burncoose Catalogue
Payment methods accepted
watch us on you tube

Burncoose Nurseries: Gwennap, Redruth, Cornwall TR16 6BJ
Telephone: +44 (0) 1209 860316 Fax: +44 (0) 1209 860011 Email: info@burncoose.co.uk
© Burncoose Nurseries 1997 - 2017      Website by Forgecom